Šachové úspěchy v sezoně 2017/2018

Jsou tu opět dvouměsíční prázdniny. Škola skončila a s ní skončila i sezona 2017/2018. Pojďme si společně zavzpomínat, jakých úspěchů dosáhli „stamaťáci“ od září 2017.

ZÁŘÍ 2017

Kamila Steinová získala na RŽL v Sedlčanech první místo v turnaji „B“ v kategorii dívek, Daniela Čiháková brala druhé místo v dívkách v turnaji „C.“

ŘÍJEN 2017

Na RŽL v Pravoníně získal Michael Stein stříbrnou medaili v turnaji „B,“ Kamila Steinová obsadila ve stejném turnaji první místo v kategorii děvčat a Kryštof Křížek skončil druhý v turnaji „A.“ Kryštof Křížek, Kamila Steinová a Jan Svoboda si zahráli Mistrovství Čech do 16 let v Harrachově.


Kamila Steinová, Honza Svoboda a Kryštof Křížek na Čertově hoře

LISTOPAD 2017

Filip Bláha skončil první v „céčku“ na RŽL v Jílovém, Kamila Steinová pak brala druhé místo v dívkách v turnaji „B.“ Dalibor Křivánek a Michael Stein byli na Mistrovství Čech do 10 let v Harrachově (Míša obsadil 22. pozici).

PROSINEC 2017

Na RŽL v Čerčanech, kde turnaj pořádal náš oddíl, se nikomu ze STAMATu nepodařilo vybojovat medaili. Z RŽL ve Stříbrné Skalici se z vítězství v turnaji „B“ radoval Jan Svoboda před Daliborem Křivánkem, Kamila Steinová si odvezla prvenství v „béčku“ za dívky a Adam Handl získal bronz v turnaji „C.“ Na Silvestrovském turnaji v Pravoníně získal Dalibor Křivánek první místo v turnaji „C,“ Jan Svoboda skončil druhý a Ondřej Hrabě se umístil v „déčku“ jako třetí.


Dalibor Křivánek a Honza Svoboda ovládli jeden ze silvestrovských turnajů v Pravoníně

LEDEN 2018

Na RŽL v Říčanech zazářil jen Kryštof Křížek, a to ziskem stříbrné medaile v turnaji „A“. Na STAMAT turnaji vybojoval v celkovém pořadí prvenství Kryštof Křížek, z dívek byla první Kamila Steinová, následovaná Patricií Fuxovou.

ÚNOR 2018

Na RŽL ve Velkých Popovicích získal stříbro v turnaji „B“ Jan Svoboda.

BŘEZEN 2018

Na RŽL v Týnci nad Sázavou skončil druhý v turnaji „A“ Kryštof Křížek a Kamila Steinová brala druhé místo mezi dívkami v „béčku.“. Na poslední RŽL v Sázavě obsadil Martin Le stříbrnou pozici v turnaji „B“ a Kamila Steinová zvítězila mezi dívkami. V celkovém pořadí RŽL dosáhl na bronz Kryštof Křížek v H16, D16 ovládla Kamila Steinová před Patricií Fuxovou, třetí místo v H12 obsadil Jan Svoboda a v H10 zacinkal bronz díky Michaelu Steinovi. Na šestnáctém turnaji Šachové školy STAMAT skončil Jan Svoboda druhý, Kamila Steinová zvítězila mezi dívkami, Patricie Fuxová byla druhá z děvčat a v kategorii pro hráče bez ratingu obsadil druhé místo Šimon Hradecký před Davidem Schröpferem.

Kamila a Míša v sourozeneckém derby ve finálovém kole RŽL v Sázavě

DUBEN 2018

Na rapidu v Neratovicích skončila Kamila Steinová v D14 na druhém místě, ale po medailích sahali i Kryštof Křížek, Michael Stein a Jan Svoboda.

KVĚTEN 2018

Šachová škola STAMAT v sestavě Jan Svoboda, Michael Stein, Josefína Dudková, Dalibor Křivánek, Filip Bláha, Jáchym Slánský a Adam Handl získala na Krajském přeboru družstev do 12 let konaném v Říčanech bronzovou medaili a postoupila na MČR! Dalibor Křivánek a Kryštof Křížek byli na turnaji v Janských Lázních (Kryštof se umístil na čtvrté příčce).


Bronzové družstvo z KP družstev do 12 let v Říčanech

ČERVEN 2018

Na 56. šachových Zaječicích obsadili Kamila Steinová a Kryštof Křížek v družstvu Vlašimi třetí příčku, Michael Stein a Jáchym Slánský pak skončili ve dvojičkách čtvrtí (jen půl bodu chybělo k zisku bronzové medaile!). Poslední STAMAT turnaj vyhrál Kryštof Křížek, druhá z děvčat byla Kamila Steinová a mezi hráči bez ratingu skončil Alexander Lobiv druhý. Vítězem STAMAT ligy se stal Kryštof Křížek. Na MČR družstev do 12 let obsadila Šachová škola STAMAT 23. místo. Z Krajského přeboru jednotlivců do 16 let v Říčanech si stříbro odvezl Michael Stein v kategorii H10, bronz získal Jan Svoboda v H12 a na třetí místo dosáhla Kamila Steinová v D16. Míša a Honza zároveň postupují na Mistrovství Čech, dívky mají přímý postup.

Společná fotka z vyhlašování výsledků STAMAT ligy 2017/2018

Sezona 2017/2018 se pro Šachovou školu STAMAT vydařila a zároveň byla nejúspěšnější od založení našeho oddílu, tedy od roku 2012. Co dodat na závěr? Za děti ze STAMATu bych chtěla poděkovat všem trenérům, kteří nás připravovali na turnaje a naučili nás zase něco nového.

Tak stamaťáci (už vás budu psát bez uvozovek), hodně štěstí do nové sezony!

autorka: Kamila Steinová

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..