Pravonín, Stříbrná Skalice, 6 medailí

Seriál turnajů Regionální žákovské ligy má za sebou další dvě kola – 12. listopadu se hrálo v Pravoníně a 17. listopadu ve Stříbrné Skalici. Za turnajové šachovnice jezdí bojovat čím dál víc dětí z Šachové školy STAMAT, například ve Stříbrné Skalici v céčku z celkových 49 účastníků hrálo 16 dětí z našich kroužků. Některé mladé naděje navíc začínají stoupat ve výsledkových listinách směrem vzhůru.

V Pravoníně i ve Stříbrné Skalici pokračovala v solidních výkonech Kamila Steinová z kroužku při ZŠ Jiráskova a její vítězství mezi dívkami v béčku se začíná stávat pravidlem. Naopak Kryštofovi Křížkovi (ZŠ Jiráskova), jenž jako jediný hrává elitní turnaj A, se vůbec nedařilo. Kryštof předvádí dobrou hru, ale má potíže s dotahováním nadějně rozehraných pozic, které nakonec často nevyhraje, nebo dokonce prohraje.

Kamila Steinová přidala v Pravoníně do své sbírky další vítězství mezi dívkami v turnaji B

Kamila Steinová přidala v Pravoníně do své sbírky další vítězství mezi dívkami v turnaji B (FOTO: sachypravonin)

Největších úspěchů dosahují malé šachové naděje v turnaji C. V Pravoníně sice cinkala medaile jen pro Ivu Čihákovou (ZŠ Senohraby), která vybojovala bronz mezi dívkami, nicméně o několik dní později se dařilo mnohem víc. Ve Stříbrné Skalici se z celkového vítězství radoval Martin Le z kroužku při ZŠ Chocerady a na 3. příčku dosáhl Adam Jiřík z kroužku při ZŠ Jiráskova. Svůj výkon vylepšila také Iva Čiháková, která tentokrát mezi dívkami získala stříbro a dopadla lépe i v celkovém pořadí.

Medailisté turnaje C ve Stříbrné Skalici - vlevo zlatý Martin Le a vpravo bronzový Adam Jiřík (FOTO: sachypravonin)

Medailisté turnaje C ve Stříbrné Skalici – vlevo zlatý Martin Le a vpravo bronzový Adam Jiřík (FOTO: sachypravonin)

Pochvalu si určitě zaslouží i řada dalších děti z našich kroužků, ať už se umístily v turnajích vysoko, anebo pouze nabíraly nové a cenné zkušenosti, které budou moci zužitkovat příště. 7. kolo RŽL by mělo proběhnout za měsíc v Říčanech.

Výsledků turnajů RŽL 2016/2017

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..