2. turnaj Šachové školy STAMAT

Patrik Pýcha

V neděli 26. května se v Benešově uskutečnil další šachový turnaj, který organizovala šachová škola STAMAT. Mohly se ho zúčastnit všechny děti narozené v roce 1998 a mladší. Do domu dětí nakonec dorazilo 72 šachistů a šachistek, mezi nimiž převládali začátečníci, pro něž byl především turnaj pořádán. Na místě se také ukázala nadějná vlašimská šachistka Nela Pýchová, která měla spolu se svojí maminkou na starost bufet, přestože už odpoledne musela být v Koutech u Ledče nad Sázavou, kde v těchto dnech bojuje na Mistrovství ČR žen. (pozn. … a nakonec obsadila výborné 6. místo ! )

Účastníci odehráli 8 kol. Jasným vítězem turnaje se stal již velmi zkušený šachista Jan Sadil z ŠK KDJS Sedlčany, který uhrál 7,5 bodu, a zvítězil tak s bodovým náskokem na druhého Ondřeje Másla z ŠK Medvědi Zvole a třetího Jana Kučeru z ŠK KDJS Sedlčany.

Vyhlášena byla také kategorie pro začínající děti bez výkonnostních tříd. Zde byla nejlepší Eva Potůčková z TJ Jawa Brodce, která uhrála 5 bodů. Z druhého místa se radoval Adam Hruška z kroužku šachové školy STAMAT při ZŠ Jiráskova a třetí místo vybojoval Martin Staněček z KŠ Říčany 1925.

Všechny děti při vyhlášení na otázku, komu se turnaj líbil, zvedly ruku, a proto pevně věřím, že byli všichni opravdu spokojení. Každý si z akce odnesl věcnou cenu.

Na závěr bych rád poděkoval všem lidem, kteří se podíleli na přípravě i příjemném průběhu turnaje. Obrovský dík patří také velice ochotnému vedení DDM Benešov, které nám opět poskytlo potřebné prostory pro konání turnaje.

Výsledky turnaje

Fotky od Karla Jukla

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Petr. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..