Návrat za šachovnice

Zpráva o turnajích

Dobře se vyvíjející epidemiologická situace umožnila v průběhu června návrat šachových nadšenců za opravdové šachovnice, a tak se hracími sály po několika měsících konečně znovu rozeznělo ťukání figurek a mačkání hodin. Na šachová kolbiště se vrátily i děti, včetně zástupců Šachové školy STAMAT.

Během prvního červnového víkendu se podařilo dohrát základní skupiny Extraligy mládeže. Svou první sezonu v naší nejvyšší mládežnické soutěži okusila Pepi Dudková, která momentálně hraje ve vlašimském dresu. V závěrečných kolech sice na své soupeře nestačila, tým přesto po jedenácté v řadě dokázal postoupit do finálových bojů o medaile, jež by se měly uskutečnit v září.

Vlašimské extraligové družstvo (FOTO: Patrik Pýcha)

19. června už šachové dění vypuklo naplno. V Neratovicích proběhl Krajský přebor mládeže v rapid šachu, kterého se zúčastnilo několik dětí z našich kroužků. V kategorii chlapců do 12 let si brousili zuby na medaile a postup na republikový šampionát Míša Stein a Jáchym Slánský (oba za TJ Spartak Vlašim), ale bohužel se jim nedařilo podle předpokladů. V turnaji dále hráli Michal Blahoš a Šimon Filip, kteří si oproti nasazení mírně polepšili. V kategorii do 14 let se představili Adam Handl a Pepi Dudková (TJ Spartak Vlašim). Oba skončili kolem startovních pozic, v případě Pepi to znamenalo celkové 8. místo a vítězství mezi dívkami.

Derby mezi Jáchymem a Míšou skončilo vítězstvím černého (FOTO: Petr Havelka)

O více než tři měsíce později než normálně se podařilo zorganizovat také Mistrovství ČR mládeže, které se už od roku 2009 vždy koná v hotelu Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou. Mezi dívkami do 14 let tam měla medailové ambice Pepi Dudková (TJ Spartak Vlašim), občasné přehlížení hrozeb soupeřek jí však cestu na stupně vítězů zkomplikovalo. I celkové 5. místo však lze považovat za pěkný výsledek. Kromě toho si Pepi domů opět odvezla vzpomínky na řadu pěkných nešachových zážitků, například na tradiční výstup k horní nádrži tamní přečerpávací elektrárny nebo návštěvu šumperského divadla.

Vodní nádrž na jednom z vrcholků Jeseníků (FOTO: Patrik Pýcha)

Jménem Šachové školy STAMAT bych rád popřál všem našim příznivcům příjemné léto. Doufejme, že už se opět budeme moci za šachovnicemi potkávat pravidelně, třeba na našem táboře v Růžené, který by se měl uskutečnit jako každý rok v první polovině srpna.

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..