Začala nová sezona

Zpráva o turnajích

Se začátkem školního roku odstartovala i nová šachová sezona. V sobotu 11. září se v Sázavě uskutečnilo 1. kolo Regionální žákovské ligy pro ročník 2021/2022 a během celého víkendu probíhalo také Mistrovství ČR mládeže v rapid šachu.

Na žákovském turnaji v městě sklářů samozřejmě nechyběla řada dětí z našich kroužků. V elitní šestnáctce vybojoval bronz Míša Stein (TJ Spartak Vlašim), jeden z favoritů turnaje, a jen o dvě příčky za ním se umístil Kuba Mlýnek (TJ Jawa Brodce). Áčko si zahráli také Michal Blahoš, Adam Handl, Viktor Fanfrlík a Šimon Filip. V turnaji B bojovala Anička Šperková, která se stala třetí nejlepší dívkou. V céčku jsme tentokrát žádného zástupce neměli. Další kolo RŽL by mělo proběhnout 9. října v Sedlčanech.

Míša Stein (FOTO: Nela Pýchová)

Mistrovství ČR mládeže v rapid šachu se konalo v sobotu a v neděli v prostorách hotelu Don Giovanni v Praze. Mezi dívkami do 14 let tam měla medailové ambice Pepi Dudková (TJ Spartak Vlašim), vstup do turnaje se jí však vůbec nevydařil. Díky dobrému finiši nakonec dosáhla na 8. místo.

Pepi Dudková (FOTO: Patrik Pýcha)

Ani o následujících víkendech nebude o šachy nouze. Už ten příští se koná odložené finále Krajského přeboru mládeže, kde budou děti bojovat o postupy na říjnové Mistrovství Čech. Držte palce, ať se to některé naší naději povede!

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..