Talenti trénovali v Jizbici

Zpráva o šachovém soustředění

Od soboty do úterý se stal rekreační areál v Jizbici dějištěm krajského soustředění talentů. Jako každý rok sem byli pozváni zkušení trenéři, kteří se dětem pokusili předat co nejvíc šachových vědomostí. Mezi posluchači zasedlo i pět nadějí z našich kroužků – Pepi Dudková (TJ Spartak Vlašim), Míša Stein (TJ Spartak Vlašim), Jáchym Slánský (TJ Spartak Vlašim), Kuba Mlýnek (TJ Jawa Brodce) a Michal Blahoš.

Přednáška IM Stanislava Jasného (FOTO: Petr Havelka)

Mladí šachisté absolvovali několik tříhodinových bloků se Stanislavem Stárkem, Ondřejem Matějovským, mezinárodním mistrem Stanislavem Jasným a mezinárodní mistryní Zuzanou Hagarovou. Rozličná témata obsáhla taktiku, strategii, koncovky i trochu šachové historie. Přednášky oživil doprovodný program, který zahrnoval například simultánky s trenéry, hraní ping-pongu nebo opékání buřtů nad táborovým ohněm.

Doufejme, že se dětem podaří využít nové vědomosti i ve svých partiích. Příležitost k tomu budou mít už následující víkend, kdy se koná 2. kolo Regionální žákovské ligy v Kosově Hoře.

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Talenti trénovali v Jizbici

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..