Míša Stein na vítězné vlně

Tisková zpráva

Šachová škola STAMAT uspořádala 12. listopadu šachový turnaj v Čerčanech, kterého se zúčastnilo 73 dětí. Akce byla součástí Regionální žákovské ligy, což je série dětských turnajů v našem regionu. Její celkové výsledky rozhodují o postupech do krajského finále.

Momentka z turnaje (FOTO: Nela Pýchová)

Šachisté a šachistky soutěžili v třech menších turnajích, odstupňovaných podle výkonnosti. Elitní šestnáctku ovládl už po třetí v řadě Míša Stein, jeden z nejnadějnějších odchovanců Šachové školy STAMAT, který momentálně reprezentuje vlašimský šachový oddíl. V turnaji B zvítězil Viktor Novák, jenž do našeho regionu přijel až z Buštěhradu, a nejlepší dívkou se stala celkově třetí Anna Šperková z Šachové školy STAMAT. Céčko se stalo kořistí Filipa Kozberta z Benešova, zatímco zlato mezi dívkami vybojovala Anna Marie Pešková z Říčan.

Nejlepší hráči turnaje A (FOTO: Petr Zeman)

Turnaj proběhl v příjemné atmosféře a z vyhlášení si všechny děti odvezly domů věcné ceny. Jménem Šachové školy STAMAT bych chtěl poděkovat zástupci ředitele ZŠ Čerčany Josefu Prchalovi za pomoc s organizací a za poskytnuté prostory. Dětem, rodičům a trenérům děkujeme za jejich účast a budeme se těšit na shledanou na příští akci.

Výsledky
Fotky od Nely Pýchové
Fotky od Petra Zemana

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..