Novým vítězem STAMAT ligy je Dan Zeman

Tisková zpráva

Šachová škola STAMAT uspořádala 15. června svůj 25. turnaj pro děti. Královská hra přilákala do prostor jídelny ZŠ Dukelská v Benešově 35 mladých šachistů a šachistek. Klání ovládl Daniel Zeman z Vlašimi, jenž se zároveň stal vítězem letošní STAMAT ligy, určené pro děti navštěvující kroužky šachové školy.

Pohled na šachovnice (FOTO: Nela Pýchová)

Vlašimský reprezentant v devítikolovém turnaji dominoval, když ztratil pouze jednu remízu. S velkým odstupem za ním skončili stříbrný Jan Babický a bronzový Matěj Pejša. Mezi dívkami kralovala celkově devátá Lenka Kváčová před Annou Šperkovou a Magdalénou Krchovou. Jako motivace pro začínající šachisty byla vypsána i kategorie pro hráče bez ratingu. V ní zvítězil Jan Vilinger, následovaný Filipem Brabcem a Vladimírem Michálkem.

Pořadatelé rovněž vyhlásili celkové pořadí letošní STAMAT ligy. Loňský vítěz Michal Blahoš svůj titul neobhájil a skončil druhý, a tak musel putovní pohár předat do rukou již zmiňovaného Daniela Zemana. Bronz získal Šimon Filip.

Daniel Zeman s putovním pohárem (FOTO: Lukáš Zeman)

Tímto turnajem uzavřela Šachová škola STAMAT sezonu 2023/2024. Příznivce královské hry znovu přivítá u šachovnic na svém srpnovém táboře v Růžené a poté v následujícím školním roce.

Výsledky turnaje
Výsledky STAMAT ligy
Fotografie

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Novým vítězem STAMAT ligy je Dan Zeman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..