Gymnázium Benešov na republikové scéně

Zpráva o Mistrovství ČR škol

Někteří účastníci víkendového Krajského přeboru mládeže se po návratu domů jen otočili a v pondělí už mířili do Zlína, kde se ve dnech 25. a 26. června konalo republikové kolo přeboru školních týmů. Na MČR škol se v kategorii 6. až 9. tříd a nižších ročníků víceletých gymnáziií probojovalo i družstvo benešovského gymnázia, složené převážně z našich odchovanců.

Pohled do hracího sálu, kterým se stalo Kongresové centrum Zlín (FOTO: Kryštof Kovařík)

Tým hrál v sestavě Míša Stein (TJ Spartak Vlašim), Dan Zeman (TJ Spartak Vlašim), Míša Blahoš (TJ Spartak Vlašim), Šimon Filip (ŠŠ STAMAT) a Dinh Gia Bao (ŠŠ STAMAT). Poslední dva jmenovaní se na čtvrté šachovnici střídali. Benešovští gymnazisté do turnaje nevstoupili vůbec špatně, když dvakrát zvítězili a v třetím kole hráli 2:2. Pak se však družstvu dařit přestalo a následoval postupný pád výsledkovou listinou až na 21. příčku, šest míst za startovací pozicí.

Hororový turnaj zažil Dan, který měl na svém kontě po devíti kolech pouze 1,5 bodu. Nenechal se tím však vůbec znechutit, koneckonců jde jen o jeden turnaj z mnoha a na těch ostatních v posledních měsících naopak zářil. Pochvalu si určitě zaslouží Dinh, jenž vybojoval 3,5 bodu ze čtyř partií, což je v takovém turnaji velmi slušný výkon na to, že šachy začal hrát poměrně nedávno.

Výsledky
Stránky turnaje

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..