Do Brna a do Bratislavy

Zpráva o 1. lize mládeže a turnaji v Bratislavě

Minulý víkend odstartovaly dlouhodobé mládežnické soutěže družstev, včetně 1. ligy mládeže, kde hraje pod hlavičkou Vlašimi hned několik odchovanců Šachové školy STAMAT. Podíváme se i za hranice, kam byli na pravidelný přátelský turnaj mezi kraji nominováni Kuba Mlýnek a Martin Le.

1.liga mládeže

Součástí vlašimského týmu v druhé nejvyšší mládežnické soutěži družstev u nás jsou tři hráči, kteří se šachy začali učit v kroužcích Šachové školy STAMAT nebo je nějaký čas alespoň navštěvovali – Míša Stein, Jáchym Slánský a Dan Zeman. Dalšími členy družstva jsou pak Matyáš Jouja, Jirka Petrášek a Lenka Kváčová.

Společná fotka vlašimského družstva (FOTO: Patrik Pýcha)

Vlašimské hvězdy se v minulé sezoně v 1. lize mládeže sotva udržely, ale letos budou rozhodně chtít mířit výš. Všichni se oproti loňsku zlepšili a znát to bylo už v úvodních zápasech.

Sobotní utkání se uskutečnila v Brně, kde vlašimský tým remizoval 3:3 s Jundrovem a poté vcelku jasně porazil Moravskou Slavii. V neděli si pak Vlašimští na domácí půdě připsali po dramatickém průběhu nejtěsnější výhru proti Jihlavě. V průběžné tabulce patří Vlašimi bronzová příčka.

Průběžná tabulka (Zdroj: chess-results)

Největší oporou víkendu byl pro tým Dan, který triumfoval ve všech třech partiích. Hodně se dařilo také Míšovi, jenž na první desce ztratil pouze jednu remízu. Níže si čtenáři mohou přehrát jednu z jeho partií, kterou náš borec i okomentoval. Dodávám i ukázku od Jáchyma, opět s jeho vlastními komentáři.

Nad týmem Moravské Slavie Brno vlašimské naděje zvítězily 4,5:1,5 (FOTO: Patrik Pýcha)

Připomenout také můžeme, že v Extralize mládeže hraje v dresu favorizovaného říčanského týmu Pepi Dudková. V úvodním víkendu tolik nezářila, ale v třetím utkání důležitou výhrou zajistila svému družstvu zápasovou remízu.

O pohár predsedu Bratislavského samosprávneho kraja

Nyní se přesuneme dále na východ, abychom se ohlédli za turnajem s velmi dlouhým názvem O pohár predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Jde o tradiční přátelský turnaj mezi českými a slovenskými kraji, kterého jsem měl před lety čest se sám zúčastnit.

Tentokrát se v Bratislavě za šachovnicemi potkala čtyři družstva – dvě z Bratislavy, jedno z Trnavského kraje a jedno ze Středočeského kraje. Za středočeský celek nastoupili mimo jiné Kuba Mlýnek a Martin Le. Kuba momentálně reprezentuje týnecký oddíl, Martin po začátcích v kroužku Bolka Studzinského začal hrát za Říčany.

Čtyřlístek týmů hrál systémem dvakrát každý s každým a Středočeši mu zcela dominovali. Kubovi se dokonce podařilo vyhrát všech šest partií, což ho jistě po nedávných špatných výsledcích povzbudilo v jeho šachovém snažení.

Fotka vítězného středočeského týmu (Zdroj: SŠS)

Výsledky 1. ligy mládeže
Fotky z 1. ligy mládeže

Výsledky Extraligy mládeže
Výsledky turnaje v Bratislavě

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Do Brna a do Bratislavy

  1. Tak to je hezké počtení a pokoukání (ukázky, fotky, výsledky) o úspěšných vystoupeních naší mládeže na všech frontách. Tak ať tyto radosti hráčů i trenérů pokračují po celou sezónu!
    Gratuluji a přeji i nadále hodně zdaru!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..