Dan nedal nikomu šanci

Zpráva o Regionální žákovské lize

Regionální žákovská liga pokračovala 12. října druhým kolem v Pravoníně. Turnaj si znovu podmanil Dan Zeman (TJ Spartak Vlašim), tentokrát navíc neztratil ani půl bodu. Zdá se, že ostatní budou mít letos co dělat, aby jej dokázali připravit o celkové vítězství.

Dan u partie (FOTO: ŠK Pravonín)

V elitní šestnáctce, která hraje delším tempem se zápisem a pouze čtyři kola, podal solidní výkon i Míša Blahoš (TJ Spartak Vlašim). S 2,5 body dosáhl na 5. příčku, v závěrečném kole prohrál právě s Danem. Premiéru v áčku má za sebou Dinh Gia Bao (ŠŠ STAMAT), předchozí vítěz turnaje B. Špatně si rozhodl nevedl, když se mu povedlo v jedné ze čtyř partií zvítězit.

V turnaji B zářil Michael Borgula (ŠŠ STAMAT), jenž si na své konto v průběhu sedmi partií připsal 6 bodů a jen horší pomocné hodnocení jej připravilo o vítězství. I se stříbrem byl ale náš zástupce jistě spokojený. Na opačném konci 34členné výsledkové listiny se pak umístili Tomáš Zeman (ŠŠ STAMAT; 3 body a 25. místo), Filip Andrik (ŠŠ STAMAT; 2 body a 30. místo) a Patrik Salinger (ŠŠ STAMAT; 1 bod a 33. místo).

Michael Borgula (vlevo) s trofejemi za 2. místo (FOTO: ŠK Pravonín)

V céčku jsme tentokrát žádné reprezentanty neměli. Doufejme, že díky kroužkům na školách, které odstartovaly tento měsíc, brzy v turnajích přivítáme i nějaké nováčky. Šanci znovu naskočit do soutěžního šachu budou mít děti 9. listopadu, kdy by se ve Stříbrné Skalici mělo uskutečnit další kolo RŽL.

Výsledky jednotlivých turnajů
Průběžné celkové pořadí
Celkové pořadí podle kategorií
Fotky z Pravonína

autor: Patrik Pýcha

Příspěvek byl publikován v rubrice Šachové turnaje a jeho autorem je Patrik P.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..